Kaos och TOTAL Glädje!

Det är så lustigt, det kan vara hur tjurigt som hellst. Sen frågar man barnen hur de har haft det, och de säger att det var hur roligt som hellst! Hmm, så man kanske inte behöver lägga så stor vikt på det negativa, eller de tusen olika humörsvängningarna som barn har. I slutet av dagen är det enda det minns det vi föräldrar försökt att skapa, upplevelse, äventyr och glädje.

Jag och en väninnna åkte med barnen upp till sälen över helgen. Körde nattkörning, bara det var ju en upplevelse. Bara att få sitta längst bak på bushyllan är ju ett äventyr i sig (sätena längst bak i en 7-sitsig bil).

Målet var att hänga så mycket som möjligt på fjället och självklart hänga på Experium så länge som barnen vill tills de själva ber om att få sluta bada:)

Vi hade en grym helg, snön hade kommit och solen sken varje dag. Magiskt!Barnen fick åka över till Norge, Trysil och vandra på fjället. Stort att bara åka över gränsen och vägmarkeringen blev orange. Vi kämpade oss framåt i snön i strålande sol men kalla vindar, humöret hos barnen pendlade mellan total uppgivenhet och total glädje. Det svänger fort. Men när vi började klättra uppför berget och trampa ner i Rumpnissarnas hålor var det världens häftigaste äventyr. 

Efter en heldag på fjället får man lyxa till det med Tacos och bastubad.

Det man som förälder vill ge barnen är glädjen till att vara ute i naturen, att få uppleva nya saker, våga ta i fast det blir lite motgång och lite jobbigt, se mer av världen än det som finns i telefon och Ipad. Sanningen är ju den att stundtals är totalt kaos men i nästa stund ren och skär glädje. Att vandra med många kids i åldrar mellan 5-11 år snö, kalla vindar och uppför är inte enkelt, men ändå alldeles underbart. Och vi mammor kan vara stolta över att vi gett dem en upplevelse som de kommer växa och glädjas av. Vidare mot nästa äventyr!