Löputbildare

Jo det är ju det som är mitt främsta yrke. För er som följer mig på sociala medier blir det just nu väldigt mycket Soma Move och rörelseträning. Men det är något som ligger mig sååå varmt om hjärtat. Och för att bli en bättre löpare eller annan atlet av något slag så är denna holistiska träningsform outstanding!

Men som sagt, löpcoach är min titel som jag alltid kommer att vara mest stolt över. Jag kan ärligt säga att jag är en bra sådan. Jag har lärt mig av den som jag tycker är den bästa och jag kan med stolthet säga att jag har ett öga för att se och läsa en persons rörelse och på vilket sätt jag kan göra en förändring för att man ska bli mer "effektiv" i sin löpning och använda sin kropp på bästa möjliga sätt. Jag förmedlar en bra känsla och har en äkta känsla för personer och hjälper till att förändra genom en guidning men personen själv står för arbetet och förändringen. Det är just denna bit som inspirerar mig och fascinerar mig mest, hur kroppen är så fantastisk och hur man med enkla förändringar kan skapa så mycket häftiga effekter och även känslor.

Jag har oxå en ödmjukhet inför livet och hur löpningen ska få en plats. Med tre barn och nu oxå en hund förstår jag livspusslet och hur svårt det kan vara. Jag förstår om schemat spricker. Samtidigt som jag är mästare på att pussla för att just träningen ska få sitt utrymme. Här kan jag hjälpa dig att finna lugn, men även pepp, oavsett vem du är.


Hur är jag som löpcoach? 

Jag är lyhörd och försöker alltid att hitta det bästa ur varje individ jag möter. Med det menar jag att ibland måste jag pusha lite extra och ibland försöka få personen att falla tillbaka i ett lugnare tempo. Jag lyssnar, tar in och ger av min kunskap som ska passa dina förutsättningar. Jag har inget exakt sätt att coacha på utan jag skapar det när jag möter min kund vid första mötet. Varje person är unik och behöver så också coachas. Min styrka förutom att läsa rörelse är också att förstå och möta andra människor. Jag älskar de verkliga mötena och ser gärna att vi har en nära kontakt under vår coachingtid tillsammans.

På vilket sätt coachar jag?

Du väljer, det blir alltid bäst. Jag coachar varje person utifrån dennes önskningar, förutsättningar och mål. Men gärna ett möte IRL (på riktigt:)) för att kunna starta ett bra samarbete.

 På vilket sätt kan jag hjälpa dig? 

Jag kan hjälpa dig att nå ditt mål vare sig det gäller att komma igång med löpningen eller klara ett uppsatt mål till ett lopp eller annat äventyr. Att ha någon att alltid kunna bolla med, att kunna rådfråga och kunna få pepp ifrån de gånger det känns tungt och motvilligt (jag lovar, de gångerna kommer). Att få en bättre teknik och få ett passupplägg så att träningen blir effektiv och utförs på rätt sätt utifrån ditt satta mål. 

Hur tränar jag själv och får jag själv motivation och vad är mina mål med löpningen?

Jag älskar att utmana mig själv till olika äventyr så det är väl egentligen det som är min motivator. Att bemästra ett nytt berg i ett annat land får mig att utföra mina träningspass oavsett om jag vill eller inte. Samtidigt som jag oxå tillåter mig själv att inte träna när livet känns tungt. Jag tror att din inre kärna är viktigare än något annat för att du ska kunna prestera. Är det obalans blir det kaos. Och risken att bli besviken på sig själv för att träningen inte blir som man vill är enormt stor. Jag tränar oxå exakt det jag vill, bara för att jag är löpare betyder inte det att jag kan cykla eller simma eller annat. Pulsträning är ju densamma oavsett idrottsutövande. Däremot finns det en enorm sanning i att du blir bra på det du utövar. Så självklart krävs det ju mer löpning och det är löpning du vill bli bra på. 

Mitt mål med min löpning är att jag alltid ska vara så pass stark att jag ska kunna springa ett maraton. Jag vill alltid vara så pass förberedd att jag kan åka på de upplevelseresor jag vill och kunna ta mig över berg och dalar utan att känna mig svag. Det är det som driver mig. Sen blir mina överenergiska gener lugna av aktivitet så min kropp kräver rörelse varje dag för att må bra.