Må bra.

Vi lever i en värld där vi bombas av skönhetsideal, träningsuppdateringar och annan typ av måbratips på sociala medier. Jag kan erkänna att jag själv blir extremt påverkad av dessa, både positivt och negativt. Jag kan bli peppad samtidigt som jag kan bli otroligt hård mot mig själv. Oftast slutar det med att jag aldrig blir nöjd med det jag själv presterar. Att jag alltid hittar några som gör bättre och på så sätt tycker att min prestation inte är något. Detta är FEL! Jag vet det, och min coaching till andra består av otroligt mycket samtal kring sig själv, sina egna mål och sina egna prestationer. Men man lever ju inte alltid som man lär brukar man ju säga:) Men man kan ju bara bli bättre på det man är dålig på:) Jag har svårt att förändra en sak i taget och låta den förändringen ta den tid det tar. Jag vill förändra allt på en gång och tror då att efter två dagar är den nya rutinen satt, haha vem försöker jag lura. 

Däremot är det en sak som har fungerat hur bra som hellst. Det är min vardags-måbra-hälsa gå-många-steg-varje-dag, att jag varje dag ska gå minst 15 000 steg, och detta är utöver min vanliga träning. För att bibehålla hälsa krävs det att vi rör på oss, och det menas inte att det räcker med tre timmar på gymmet per vecka. Utan det är all annan tid vi rör oss. För att undvika livsstilsrelaterade sjukdomar krävs det att vi dagligen rör på oss.  Självklart är kosten oxå viktig, MEN jag tor att om du rör på dig varje dag plus lägger in träningspass för både kondition och styrka kommer du inte behöva fokusera lika mycket på kosten. Sen tror jag att ju mer du rör på dig desto mer kommer du vilja äta bättre och mindre onyttigt. Det ligger ofta mer negativa känslor och tankar kring mat. Och om du istället då fokuserar på det som är bra och gör dig gott som väldigt mycket vardagsrörelse så kommer du naturligt att må bra. Jag tror oxå på att lägga till och inte ta bort, som tex lägg till en grön smoothie till dina mackor, tids nog kommer kroppen skrika efter denna smoothie och du väljer den hellre än "vita mackor" och vips så har du förändrat ett beteende utan att behöva förbjuda.

Balansen! Vet att detta är ett diffust överanvänt ord, men på något sätt sammanfattar detta ord ändå något som för mig blir bra och positivt. Balansen mellan det goda och det dåliga.  Balansen mellan fest och vila. Balansen mellan hård träning och återhämtning. Balansen mellan nyttig mat och synderna på helgen:) Se till att hitta din balans när det gäller träning, kost, vardagsliv och familjesituation så att du varje morgon kan vakna upp och känna dig tacksam. 

Hoppla!