Vad tror jag?

Är det kaos eller är allt under kontroll för alla där ute när det kommer till träning, kost och den så kallade balansen?

Jag tycker att det är rätt hysteriskt. För mig är allt ganska enkelt egentligen. Jag följer det som känns bra inombords. Vad vill jag träna? Då tränar jag det. Absolut, jag förstår om du är elitsatsande att det finns vissa måsten. Men ärligt, lite får vi nog ta och coola ner när det gäller oss elitmotionärer. Vi går ju bara sönder! Hitta glädjen till mycket träning istället och variera dig. Då blir du ändå bättre i längden på ditt huvudintresse, det är vad jag tror iaf. Jag tycker att det är bra med alla metoder som finns, absolut! De kan hjälpa för vissa symptom, det kan hjälpa om man har någon skavank. Men är du frisk och har en hel fungerande kropp, se till att lära känna den. Hitta dina styrkor och svagheter. Har du en starkare sida eller är du stelare på ena sidan? Fixa det. Är du funktionellt stark eller "snyggt" stark? Bli vän med din kropp och hitta ditt naturliga rörelsemönster. Vad får dig att känna dig avslappnad i din rörelse? I en avslappnad kropp tror jag att man kan få ut maximal effekt nämligen! 

Kosten är helt individuell tror jag, finns inget som är rätt och fel så länge du gör det i normala former och så länge du rör på dig mycket varje dag. Jag har haft ett missbruk kring socker i mitt liv, jag valde att ta bort det helt och hållet. jag var tvungen att nollställ min kropp för att sedan börja om och lära mig hur jag reagerar på olika typer av kost. Nu kan jag väldigt enkelt veta vad som påverkar vad och vad som funkar och inte. Jag påverkas också av hur jag mår mentalt när jag äter vissa saker. Är jag ledsen för något ska jag absolut undvika socker till exempel, det förstärker min nedstämdhet och jag får mycket lättare ett stresspåslag. Är jag lugn, harmonisk och superglad över livet så är det lättare för min kropp att hantera socker eller vitt mjöl. Så jag tror att varje person måste hitta sitt eget sätt att tänka på, följ inte strömmen. Testa själv och utvärdera. Kroppen är så fantastisk att den ger dig svar direkt utan att du behöver gå till nån kostexpert. Ett exempel med vad jag menar med detta är att om jag exempelvis äter för mycket socker eller snabba kolhydrater får jag finnar i pannan och min mage pajar. Och då har jag oxå fått veta att magen är kopplad till huden, ja du hajar, kroppen är grym, den ger dig svaren.


Vetenskapen är bra men den är samtidigt inte sanningen, vetenskapen förändras hela tiden så ta inte allting så himla seriöst. Ta heller inte annan kostrådgivning på liv eller död. Det är inte svart eller vitt. Jag tror att variation är bättre än strikt väg. I långa loppet iaf. Säg heller inte att det här är det rätta eller det bästa, för det kanske inte är det för mig. 


Lyft dig själv genom att lyfta andra. Var snäll och ödmjuk även om det inte gynnar dig, kanske till och med bara kostar för dig. I långa loppet är du en vinnare. De som kör över kommer till slut att bli överkörda. Godheten vinner alltid, jag kommer aldrig att sluta tro på det. 


Precis så gör jag även när det gäller mina barn och barnuppfostran. Det finns nedärvt i en tror jag. Jag skulle aldrig kunna läsa en barnuppfostransbok och sen följa den. Jag uppfostrar mina barn utifrån hjärtat. Du måste själv känna vad som är rätt och fel för att föra det vidare till barnen. Du måste själv vara empatisk och ödmjuk för att barnen ska bli detsamma. Det går inte att ljuga för dem, de ser igenom dig på en sekund. Det måste vara äkta! Sen att man gör mycket misstag, det är bara naturligt och nyttigt för barnen att se. Men det som finns på djupet, det kan du inte läsa dig till, det kommer inifrån. 


Kram å puss